Jubelmarkt 1954

Stadsarchief presenteert opnieuw historische filmpjes over de stad op TV Oost

Social media sharing

In drie afleveringen brengt het archief de opmerkelijkste filmbeelden op jouw scherm, voorzien van enige historische commentaar: Flaneer mee op de donderdagse markt; beleef een schooldag in de jaren 1950; ga mee op pad in levendige buurten en wijken; geniet van winterse taferelen toen er nog geschaatst kon worden; volg adembenemende acts van de Diavolo’s; reis mee naar de zustersteden of neem plaats voor de Reynaertspelen. Geniet in elk geval van deze nostalgische trip naar het verleden!

MAANDAG 20 november 2023 - 14.30u tot 15u

In de eerste aflevering staan de jongeren centraal. Iedereen bracht een groot deel van zijn jeugdjaren op de schoolbanken en op de speelplaats door. Daarnaast was er gelukkig ook tijd voor ontspanning en spel, in het gezin, op straat of in de jeugdbeweging. Denk maar eens terug aan je eigen kindertijd. De fragmenten uit het filmarchief brengen je hiervoor zeker in de gepaste sfeer.

WOENSDAG 22 november 2023 - 14.30u tot 15u

In de tweede aflevering komen filmfragmenten aan bod waarin mensen elkaar ontmoeten in hun buurt, op straat, in de vereniging of op café.

VRIJDAG 24 november 2023 - 14.30u tot 15u

In de derde en laatste aflevering gaan we naar de kermis, genieten van een jubelmarkt, een bloemenstoet, een meiboomplanting, een ballonhappening en het Reynaertspel in 1985. Laat die herinneringen maar komen!

Bloemenstoet 1965

Zin in meer? 

We presenteren op deze website ook een vijfdelige filmreeks met historische fragmenten over Sint-Niklaas en de deelgemeenten. Deze reeks is opgedeeld in vijf decennia, vanaf de jaren 1930 tot de jaren 1970. Stel je teletijdmachine in op de twintigste eeuw en herbeleef het verleden van Sint-Niklaas op je scherm thuis.